Foto: Hans van Oosterhoudt

In januari plan voor Struikterrein

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - In januari moet er een plan op tafel liggen voor de verdere ontwikkeling van het Struik terrein in Harderwijk. De bouw van de geplande in totaal honderd wooneenheden stagneert door een slepende rechtszaak tussen de gemeente en het bedrijf Parlevliet & van de Plas. Dat maakt dat er nog maar vijftien wooneenheden zijn gerealiseerd.

Wijnand Kooijmans

Opzet was dat in augustus de rechtszaak zou worden gehouden. De advocaat van het bedrijf heeft echter laten weten dan niet te kunnen. En dat is niet voor het eerst, zo geeft wethouder Jeroen de Jong aan, die daarover niet erg is te spreken. Interne conflicten binnen het bedrijf maken dat een andere partij nog eigenaar is van het terrein.

Laurens de Kleine (PvdA) stoort zich aan de gang van zaken en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld. Gezien de lopende wachttijd voor goedkopere huurwoningen vindt hij het nog niet bouwen van de resterende 85 wooneenheden een smet op het blazoen van zowel het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad.

Onder meer wil hij weten of het college nog een andere locatie op het oog heeft voor het alsnog snel realiseren van minimaal 85 tijdelijke wooneenheden. Daarop kreeg hij geen antwoord.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden