Op initiatief van VVD-raadslid Menno Doppenberg is er afgelopen donderdag een initiatief ingediend voor de realisatie van flexwoningen.
Op initiatief van VVD-raadslid Menno Doppenberg is er afgelopen donderdag een initiatief ingediend voor de realisatie van flexwoningen. (Foto: )

Flexwoningen: 'Begin om de ergste nood op te vangen

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Op initiatief van VVD-raadslid Menno Doppenberg is er afgelopen donderdag een initiatief ingediend voor de realisatie van flexwoningen. De motie is mede vormgegeven door coalitiepartijen ChristenUnie, Harderwijk Anders en het CDA en is vervolgens door de gehele raad ondersteund.

''Een mooi begin'', aldus Menno Doppenberg. ''Het is zeker geen structurele oplossing voor het tekort op de woningmarkt, maar een begin om de ergste nood op te vangen. Laatste jaren is er veel innovatie geweest op het gebied van flexwonen, waardoor je kwalitatief niet veel meer onderdoet voor een ‘vaste’ woning.''

Flexwoningen zijn woningen die je voor 10 of 20 jaar plaatst als oplossing tegen woningkrapte in een bepaald gebied. Vervolgens kan je de woningen letterlijk verplaatsen naar waar nodig. Ook landelijk ziet men kansen en is er een doelstelling gezet om 15.000 flexwoningen per jaar te realiseren waarvoor gemeenten een subsidie kunnen ontvangen.

Het initiatief roept het college op om locaties te onderzoeken waar flexibele woningbouw mogelijk is, en daarbij ook te kijken voor wat voor subsidie gemeente Harderwijk in aanmerking komt.

''We zullen ook komende jaren moeten blijven bouwen, en dat vraagt soms om de bouw van kleinere wooneenheden, in de hoogte, om de prijzen betaalbaar te houden. Daar zal ik mij ook komende jaren voor blijven inzetten, maar deze ontwikkeling zie ik als een echte kans die moeten we aangrijpen.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden