Foto: Pixabay

Harderwijk wil flexwoningen

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden voor de bouw van flexwoningen binnen de gemeente Harderwijk. De resultaten daarvan moeten uiterlijk maart volgend jaar aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Wijnand Kooijmans

Het onderzoek wordt gesteund door alle partijen binnen de gemeenteraad. De woningnood wordt als hoog ervaren gezien het tekort aan betaalbare (huur)woningen en betaalbare koopwoningen. Flexwoningen moeten mede een oplossing bieden voor mensen die snel huisvesting nodig hebben en daar niet jaren op kunnen wachten.

Volgens de partijen in de gemeenteraad moet een deel van de woningzoekenden nu hun toezicht zoeken tot woonoplossingen die minder geschikt zijn. Het gaat dan om bankslapen bij vrienden en familie, het thuis blijven wonen of het illegaal wonen in vakantieparken of bedrijfspanden.

In het onderzoek moet worden meegenomen of het wenselijk is een deel van de flexwoningen te reserveren voor jongeren en starters en om welke aantallen dit dan moet gaan. Wethouder Jeroen de Jong zegt voor het onderzoek een extern bureau in te schakelen. Direct na de zomer wordt gestart met het in kaart brengen van locaties waar de bouw van flexwoningen mogelijk is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden