Foto: Pixabay

Startersleningen voor Waterfront

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Kopers van een deel van de woningen in de tweede fase van het Waterfront kunnen in aanmerking komen voor een starterslening. Het gaat om nieuwbouwwoningen tot een maximum aankoopbedrag van 275.000 euro.

Wijnand Kooijmans

In de tweede fase komen de kopers van zo’n zeventig te bouwen woningen in aanmerking voor een starterslening indien zij dat wensen. Op dit moment zit in het fonds voor startersleningen nog een bedrag van rond de 1.370.000 euro. Met een gemiddeld leenbedrag van 30.000 euro kunnen hiermee 45 starters worden geholpen.

Voor het college van burgemeester en wethouders speelt een rol dat met het openstellen van de starterslening voor dit gebied de koop van een woning in het Waterfront bereikbaar wordt gemaakt voor een grotere doelgroep. Op deze manier draagt de gemeente bij aan een gebalanceerde bevolkingssamenstelling in de nieuwe wijk.

Bovendien kan de starterslening mensen in een sociale huurwoning helpen de overstap te maken naar de koopmarkt waarbij de doorstroming wordt bevorderd aan de onderkant van de woningmarkt. Eerder dit jaar heeft de raad al besloten meer geld in het fonds voor startersleningen te stoppen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden