Foto: Hans van Oosterhoudt

Duikteam Harderwijk blijft

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - De brandweer Harderwijk behoudt het duikteam. Dat is besloten door het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Gelijktijdig is besloten het duikteam Heerde op te heffen.

Wijnand Kooijmans

Het besluit is genomen op basis van het advies van een extern bureau. Harderwijk kwam daarbij uit de bus als de meest logische vestigingslocatie. Voor beide ploegen geldt dat werven en opleiding van nieuwe mensen nodig is om ook naar de toekomst toe de beschikbaarheid van het team te garanderen. Met name ook overdag op werkdagen. De werving van potentiële kandidaten worden in Harderwijk groter geacht, zowel binnen de brandweerpost als binnen het wervingsgebied rond de post.

Voor wat betreft maatschappelijk impact is de inschatting van de onderzoekers dat deze in Harderwijk groter zal zijn dan in Heerde, omdat Harderwijk meer inwoners, meer bedrijven, meer toeristen en meer activiteiten op of bij het water zijn dan in Heerde, dat een dorp, een gemeenschap is. Voor het afbouwen van de activiteiten van het duikteam in Heerde wordt een overgangsperiode genomen. Directeur/Regionaal Commandant Diemer Kransen: “Ik realiseer mij als geen ander dat het besluit om nog maar één duikteam te handhaven pijn doet in Heerde waar het team wordt opgeheven. Het ligt niet aan demotivatie, geoefendheid of inzet van de mensen. Ik ben en blijf trots op de jarenlange inzet van het duikteam Heerde.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden