Foto: Pixabay

Proef leegstaande winkels Harderwijk schuift half jaar op

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Uitvoering van de motie leegstaande winkelpanden neemt meer tijd in beslag. Dat is voor het college van burgemeester en wethouders reden de gemeenteraad te vragen de looptijd met een half jaar te verlengen.

Wijnand Kooijmans

De raad nam 30 januari een motie aan waarin het college werd gevraagd op zoek te gaan naar drie leegstaande winkelpanden in het kernwinkelgebied voor een pilot. Doel hiervan is ondernemers de kans te geven in deze panden te trekken waarbij alleen de wettelijke regels in acht moeten worden genomen. Andere regels moeten buitenspel worden gezet. Doel is te kijken of ondernemers dan gemakkelijker een zaak kunnen opbouwen.

Het college is gestart met de voorbereidingen. Enkele vastgoedeigenaren en een ondernemer hebben zich al gemeld bij de gemeente. Door de coronacrisis is echter het winkelen in het kernwinkelgebied ingrijpend veranderd. In deze nieuwe situatie is de periode welke voor de pilot is uitgetrokken niet toereikend. De gemeenteraad had gevraagd 1 november de uitkomsten te vernemen. Indien wordt ingestemd met het verzoek wordt dat een half jaar later.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden