Thea, Johan en Astrid Kok in een zaal van Kok Cinemaxx. "We zijn blij dat we na 11 weken dicht weer open mogen." (foto: Marco Jansen)
Thea, Johan en Astrid Kok in een zaal van Kok Cinemaxx. "We zijn blij dat we na 11 weken dicht weer open mogen." (foto: Marco Jansen) (Foto: Marco Jansen)

Kok Experience kan weer open

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Van bioscoop tot speelparadijs en van restaurant tot escape room. Kok Experience deed maandag 1 juni alle deuren weer open, maar in beperkte aantallen en alles op reservering. De medewerkers zijn getraind op de nieuwe situatie. Johan Kok: “We zien de maand juni als proef met 30 bezoekers in restaurant en per bioscoopzaal. We hopen in juli op meer."

Marco Jansen

 “We hebben nagedacht over hoe we open gaan zonder dat het ten koste gaat van beleving en sfeer. Dit multifunctionele gebouw heeft drie afdelingen: spelen, bioscoop en restaurant. Dat vraagt om maatwerk. We vallen onder meerdere brancheorganisaties. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de noodverordening van de veiligheidsregio. Maar voor de gast willen we duidelijkheid creëren met één uitgebreid protocol waar alle disciplines zijn benoemd”, vertelt Astrid Kok. Op diverse punten wordt de gast herinnerd aan de regels, maar het thema corona mag niet overheersen, dat moet de beleving zijn, vindt Astrid, die het protocol heeft opgesteld. Zwarte pijlen op de vloer en ‘theaterpaaltjes’ geven de looproutes aan. Thea Kok: “Je komt binnen bij de receptie, daar worden vragen gesteld over je gezondheid en de samenstelling. Dan gaan mensen door naar het speelparadijs of het restaurant. Als je de auto in de parkeerkelder zet, kun je rechtstreeks met de lift naar de bioscoop.” Johan: “Bezoekersstromen houden we gescheiden. Ga je naar de bioscoop dan tref je gasten voor het restaurant alleen bij de ingang.”

Vooraf reserveren

Voor Kok Cinemaxx koop je een online ticket en in de bioscoopzaal krijg je een plek toegewezen. Johan: “Normaal kunnen 118 bezoekers in een zaal, nu mogen er maar 30 in. Pas een kwartier voor de film mag je naar binnen en de films starten een kwartier na elkaar. We starten met films die voor de coronauitbraak al draaiden en er komen wat voorpremieres van nieuwe films, maar niet de grote blockbusters. Voor het restaurant en het speelparadijs reserveert de gast ook, zodat we van tevoren de aantallen weten. Kinderen t/m 12 jaar mogen in aantal onbeperkt spelen en lasergamen; voor volwassen is lasergame op 1,5 meter afstand.” Thea: “Ook kinder- en moviefeestjes mogen weer, met één ouder als begeleider.”

Johan is vooral blij dat Kok Experience weer open kan. “We zijn elf weken dicht geweest. In die periode zijn wanden geschilderd om nog meer beleving en sfeer toe te voegen. Escape room de Haven is helemaal vernieuwd met technische snufjes en spelelementen.”

Met succes hield Kok Experience zes keer een drive-in op vrijdag en zaterdag. Johan: “Voordat je de parkeerkelder inreed, kon je doorgeven of je spare ribs, saté of een burger wilde, je pinde in de parkeerkelder en de maaltijd werd na een kwartier op de achterbank gezet. Het bekende Broodje Kok, bereid vanuit de keuken van Kok Experience, houden we er na de geslaagde moederdagactie ook in, en kan vanaf 1 juni ook besteld en afgehaald worden door particulieren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden