Foto: Shutterstock

Raad kiest voor Utrechts bedrijf

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Stadsbouwmeesters uit Utrecht mag de voormalige bibliotheek aan de Academiestraat gaan ontwikkelen. Een amendement van PvdA en GroenLinks de keuze te laten vallen op het plan van ValuNed werd met 25 tegen 3 stemmen verworpen.

Wijnand Kooijmans

 In het plan wordt uitgegaan van een invulling met een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, flexwerkplekken maar ook een museum/cultureel café. Daarnaast is opgenomen de bouw van 26 appartementen waarvan veertig procent wordt verhuurd in de sociale sector en vijftien procent in de midden huur. De resterende 45 procent wordt gevuld met woningbouw in de vrije sector. Het gaat om woningbouw voor zowel jongeren als senioren.

Volgens Wilco Bos (PvdA) is het pand een ideale locatie voor startende jongeren en omvat het plan ValuNed niet alleen de meeste sociale huurwoningen maar gaat het ook echt betaalbare woningen. Ook ziet hij als voordeel dat het plan ValuNed wordt gesteund door een groep Harderwijkers.

Andere partijen vinden dat niet onderweg de spelregels moeten worden veranderd. Gevreesd wordt dat dit kan leiden tot rechtszittingen. Afspraak is afspraak zo is het uitgangspunt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden