Foto: Pixabay

Toekomst bouw & infrapark wordt vastgelegd

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Het bestemmingsplan Buitengebied - Bouw & Infrapark Harderwijk is rijp voor vaststelling door de gemeenteraad. Het terrein van het Infrapark wordt verbreed om het toekomstbestendig te maken. Ook wordt het mogelijk het gebied te gebruiken voor recreatie waarmee het de functie krijgt van Poort naar de Veluwe.

Wijnand Kooijmans

Tegen het plan bestaan wel bezwaren. Onder meer tegen de overnachtingsmogelijkheid welke in het plan is opgenomen. Volgens het college gaat het om het bestendigen van het huidige gebruik, het conferentiehotel op het terrein is al enkele decennia als zodanig in gebruik. De combinatie van hotel en de nabijgelegen schietbaan wordt niet als een probleem gezien. Twee zienswijzen worden gedeeltelijk gehonoreerd. De kritiek op de mogelijkheid het gebied open te stellen voor gemotoriseerd verkeer wordt weerlegt. Het gaat, zo wordt aangegeven,onder meer om het mogelijk maken van (sport)vissen, fietsen, wandelen, paardrijden. Wandel- en fietspaden worden beperkt opengesteld met respect voor de natuur. Aangegeven wordt dat de wijziging van de bestemming niet leidt tot negatieve effecten op het aangrenzende Natura 2000 gebied.

De vijf evenementen die in het bestemmingsplan waren opgenomen worden geschrapt. De basis voor het mogelijk maken van deze evenementen is weggevallen door de stikstof uitspraak van de Raad van State.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden