Foto: Shutterstock

Realisatie landgoed Molenweg in Hierden

  Nieuwsflits

HARDERWIJK -Om vertraging te voorkomen bij de realisering van het landgoed Molenweg in Hierden wordt de gemeenteraad van Harderwijk gevraagd het landgoed aan te wijzen als een categorie waarvoor niet de noodzaak bestaat een verklaring van geen bedenkingen af te geven.

Wijnand Kooijmans

Het bestemmingsplan is in november 2018 vastgesteld. Het gaat om de ontwikkeling van een landgoedwoning, een springtuin en een overdekte rijhal met stallen. Voor de rijhal is in januari 2020 een principeverzoek ingediend. Hierbij is geconstateerd dat het bouwwerk niet past binnen het daarvoor bestemde bouwvlak.

Met name is onvoldoende voorzien in de omvang van de entree en de luifel. Omdat het gaat om een kleine overschrijding van ongeveer 2,5 procent vindt het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk de overschrijding acceptabel.
Met het voorstel aan de raad wil het college voorkomen dat de aanvraag om de omgevingsvergunning met één tot twee maanden wordt vertraagd.

Het raadsbesluit moet door de gemeente wel worden gepubliceerd. Het is echter niet mogelijk bezwaar of beroep aan te tekenen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden