Voorzitter Fred Moll op zaterdagmorgen bij VVOG als de Dolfijntjes en Orca's (kinderen 4-6 jaar) trainen. (foto: Marco Jansen)
Voorzitter Fred Moll op zaterdagmorgen bij VVOG als de Dolfijntjes en Orca's (kinderen 4-6 jaar) trainen. (foto: Marco Jansen) (Foto: Marco Jansen)

Voetbalclub VVOG is weer in beweging

  Nieuwsflits

HARDERWIJK -  Bij VVOG mochten 29 april de jeugdleden tot en met 18 jaar weer het veld op en vanaf 11 mei ook de senioren. Dat zijn bijna 900 sportende leden. Voorzitter Fred Moll bespreekt om de twee weken de actuele situatie met het bestuur.

Marco Jansen

Kinderen worden bij het hek opgevangen, ouders mogen niet op het park. Er is een aparte in- en uitgang. “Ze hebben de instructie omgekleed aan te komen, want kleedkamers zijn gesloten. Ook het ballenhok en de kantine zijn dicht. Alleen één toiletruimte is open voor nood’’, aldus Moll. Van 17.00 tot 21.30 uur komen de voetballers in drie shifts naar het park. “Van maandag tot en met donderdag houden twee stewards toezicht en kijken twee coronabegeleiders of de trainingen conform de 1,5 meter richtlijn gaan. De KNVB heeft hiervoor wat trainingsvormen beschikbaar gesteld. Kinderen kwamen dolenthousiast het park op rennen en ook de senioren zijn blij dat ze weer kunnen voetballen. Het heeft ook een sociale functie. We bekijken of teams langer door kunnen trainen; die wens is er.”

Ook het eerste elftal traint sinds 11 mei weer. “Een groot gedeelte van de groep traint door tot 4 juni. Enkele vertrekkende spelers niet, die keuze hadden ze zelf. Jan Jurriën Hop, die naar Hierden gaat, doet nog volop mee. Assistent Patrick Posthuma hebben we toestemming gegeven om al naar ASV Dronten te gaan, waar hij hoofdtrainer wordt.”

Handhaving

Als hij moest kiezen tussen degradatie naar de hoofdklasse en geen coronavirus, of handhaving in de derde divisie door corona kiest Moll ‘duidelijk voor het eerste’. “Het is heel dubbel, want de kans dat we waren gedegradeerd was heel groot. We hadden geluk dat de KNVB de competitie bevroor. Het financiële scenario is dat nog niet veel sponsoren opzeggen. Het in november vastgestelde budget voor de selectie wordt vooralsnog niet gekort. We hebben best een aantal goede spelers gehaald: verdedigers van Ajax en AFC en Pernelly Biya komt weer terug. Voorlopig ga ik ervan uit dat we 1 september weer kunnen voetballen, maar met of zonder publiek is afwachten.”

VVOG heeft goedkeuring van de ledenvergadering om te starten met de nieuwbouw. Die plannen lopen ondanks de coronacrisis gewoon door, verzekert Moll. “We zijn volop in voorbereiding met de bouw van de kleedkamers. Bestek en tekeningen worden nu gereed gemaakt. Dan maken we een keuze voor de aannemer, die binnen een aantal maanden zal gaan starten. De volgende fase bekijken we in de loop van volgend seizoen weer. Zo is ook afgesproken met de leden: we gaan gefaseerd bouwen: eerst de kleedkamers, dan de upgrade van het sponsorhome en als laatst de nieuwe tribune met voorzieningen. Financieel maken we ons voor dit seizoen geen zorgen. Het aantal leden neemt toe en er zijn landelijke en lokale regelingen. De KNVB doet een tegemoetkoming in het ledengeld en het verlengen van het contract door hoofdsponsor Efmi was ook een mooi signaal.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden