Dichter Wietse Hummel laat zich opsluiten in Stadsmuseum

Dichter Wietse Hummel laat zich opsluiten in Stadsmuseum

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Op dinsdagavond 26 mei van 18.00 uur tot 22.00 uur laat voormalig stadsdichter van Harderwijk Wietse Hummel zich opsluiten in het Stadsmuseum Harderwijk.

Hij zal zich daar in stilte als enige die avond in het Stadsmuseum laten inspireren voor het schrijven van één of meerdere gedichten.

Niet de eerste

Al eerder gingen stadsdichters Gershwin Bonevacia (Amsterdam) en Marianne van Velzen (Leiden) en voormalig stadsdichter van Gouda Pieter Stroop van Renen hem voor. Ook zij lieten zich tijdens de coronamaatregelen opsluiten in een gebouw in hun stad. 

“Ik vind het enig dat Corien van der Meulen, directeur Stadsmuseum, mij een avond alleen laat vertoeven in het museum. Normaal ben je als bezoeker daar overdag maar nu kan ik ’s avonds ervaren wat stilte betekent in een museum. In musea en schouwburgen is het helaas wekenlang ook overdag en ’s avonds stil en leeg geweest”, aldus Wietse Hummel.

Stille zalen

Hij zal daar in stille zalen rondlopen en zich laten inspireren door het Stadsmuseum en het werk dat daar tijdelijk maar ook permanent verblijft. “Ik ben benieuwd wat het met me doet als ik straks in mijn eentje de sfeer proef in het gebouw. Ik zal mijn ervaringen delen met het museum maar ook met de inwoners. Via de poëzie.” Hij kwam zelf met het voorstel bij Corien van der Meulen die enthousiast raakte over het idee.

Op 1 juni mogen musea weer hun deuren openen. Het Stadsmuseum is voorbereid op de versoepeling van de genomen maatregelen. Tot die datum organiseert het Stadsmuseum in deze crisisperiode speciaal voor de mensen die in de zorg werken 1 op 1 rondleidingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden