Foto: Shutterstock

Kinderen Griekse vluchtelingenkampen welkom in Harderwijk

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Indien er in Nederland minderjarige kinderen uit Griekse kampen opgevangen gaan worden wil het college zich inspannen een deel hiervan ook in deze gemeente te huisvesten. 

Wijnand Kooijmans

Dit moet dan plaatsvinden via bemiddeling met de pleegzorgorganisaties in Harderwijk om het geheel zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het college zegt dit in antwoord op vragen van zes partijen in de Harderwijker gemeenteraad.

Aangegeven wordt dat men bereid is, indiende raad dit wenst, het kabinet op te roepen zich aan te sluiten bij andere Europese lidstaten om vijfhonderd kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op een veilige, zorgvuldige en verantwoorde wijze op te vangen in Nederland. Indien de raad dit aangeeft wordt hiertoe een brief verstuurd aan de staatssecretaris.

Uit overleg met het AZC in de gemeente Harderwijk is het college het duidelijk geworden dat minderjarige kinderen nooit op een reguliere AZC locatie worden opgevangen maar op speciale locaties voor minderjarige kinderen. 

De voorkeur wordt gegeven aan opvang in pleeggezinnen. De vragen zijn ingediend door zes partijen, drie partijen hebben deze niet ondertekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden