Witte tenten vormen de tijdelijke hoofdingang in Harderwijk.
Witte tenten vormen de tijdelijke hoofdingang in Harderwijk. (Foto: )

Belangrijk om klachten eerlijk aan te geven

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Een afspraak bij de arts, bloed laten prikken of een röntgenfoto laten maken? De zorg en op bezoek gaan in ziekenhuis St Jansdal gaan anders dan voorheen. Iedereen die fysiek naar het ziekenhuis gaat, dient rekening te houden met een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen.

 Witte tenten vormen de tijdelijke hoofdingang in Harderwijk en Lelystad. Daar controleren medewerkers de patiënten en bezoekers op klachten die passen bij het coronavirus. Voor de veiligheid van iedereen is het belangrijk om klachten eerlijk aan te geven. Eventueel krijgen patiënten een mondneusmasker.

Neem bij klachten (hoesten, spierpijn, neusverkoudheid, kortademigheid, keelpijn, braken, smaak- en reukverlies, diarree en koorts), vooraf telefonisch contact op met de betreffende polikliniek. Meestal kan de afspraak gewoon doorgaan, maar dan kunnen zorgverleners zich voorbereiden.

Uit veiligheid staat het ziekenhuis zo min mogelijk patiënten en bezoekers toe. Patiënten moeten dus alleen naar hun afspraak komen. Kinderen, mensen met een beperking en patiënten die getroffen zijn door kanker, mogen één persoon meenemen. Dit mag ook als patiënten duidelijk is gevraagd een begeleider mee te nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden