Foto: Hans van Oosterhoudt

Misverstanden in wijk Drielanden

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Drie jongeren uit Ermelo zijn aangehouden in verband met een roofoverval op Harderwijker jongeren die zich ophielden rond het Crescentpark. Dat gaf burgemeester Harm-Jan van Schaik aan in de raadscommissie beleid algemeen naar aanleiding van vragen van Noha Lammerts van Bueren. 

Wijnand Kooijmans

Hij gaf hierbij wel direct aan hij niet hoopt dat ieder incident in de commissie besproken gaat worden omdat zich vrijwel dagelijks wel incidenten voordoen in de gemeente Harderwijk. Volgens Lammerts van Bueren heeft dit voorval echter gezorgd voor veel beroering onder de jongeren maar ook onder omwonenden.

Zij heeft het vermoeden dat er ook misverstanden leven in de wijk. Ook al omdat in eerste instantie de verkeerde groep op het incident werd aangekeken. Haar veronderstelling dat de daders van buitenaf komen blijkt juist. De ware toedracht maakt nog onderdeel uit van onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie.

Volgens Van Schaik staat het incident los van overlast die wordt ervaren in de wijk Drielanden. Ook hebben omwonenden geen eigen rechter gespeeld en is het niet juist dat jongeren met stokken achterna zijn gezeten.

Wel heeft het incident geleid tot gesprekken tussen de jongeren en buurtbewoners waardoor beide groepen dichter bij elkaar zijn gekomen. Volgens Van Schaik is er op dit moment veel minder sprake van overlast in de wijk Drielanden.

De gemeente heeft ook maatregelen genomen in het gebied rond de Bogen in Drielanden door onder meer het aanbrengen van verlichting. Hierdoor is het gebied beter zichtbaar vanaf de openbare weg. Ook hier is de overlast afgenomen.

Volgens Van Schaik is de gemeente ook in gesprek met de jongeren. Dit vanuit de benadering om aan de weet te komen wat de jongeren willen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden