Foto: Statiegeld Nederland

Inzamelen flesjes geschenk derden

  Nieuwsflits

Harderwijk - De gemeente Harderwijk gaat onderzoeken of het zich kan aanmelden bij The Happy Activist voor de pilot DoneerRingen. 

Wijnand Kooijmans

Met de DoneerRing worden weggegooide flessen – en op termijn blikjes – een geschenk voor andere die het wel nodig hebben, willen inleveren of een extra zakcentje willen bijverdienen. Op deze manier wordt voorkomen dat goed recyclebare materialen na een avondje in het park bij het algemene afval belandt maar op een juiste manier wordt ingeleverd voor de meest hoogwaardige recycling.

The Happy Activist wil een pilot starten voor een gemeente waar een tiental DoneerRingen kosteloos worden geplaats. Gesteld wordt dat Harderwijker instellingen actief betrokken kunnen worden in de lokale productie van een zogeheten DoneerRing. 

Gedacht wordt aan het onderwijs, de Inclusief Groep, De Hortus, ZorgDat. Er dient gebruik te worden gemaakt van duurzame materialen. Als plekken waar de ringen moeten komen wordt gedacht aan onder meer het Stadsstrand, het Crescentpark en de Wijde Wellen. 

De motie van D66 en ChristenUnie krijgt de steun van de totale raad en het college van burgemeester en wethouders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden