Foto: Hans van Oosterhoudt

Jongeren slaan op de vlucht

  Nieuwsflits

Harderwijk - In de wijk Drielanden is een groep jongeren met scooters die overlast veroorzaken. Bij het naderen van politie of boa’s slaan ze op de vlucht waardoor ze niet aanspreekbaar zijn.

Wijnand Kooijmans

 Dat zegt burgemeester Harm-Jan van Schaik naar aanleiding van vragen van Iris Haklander (VVD). Een tweede groep jongeren veroorzaakt soms ook overlast maar daarmee is goed overleg mogelijk.

Deze groep is vooral te vinden rond het Crescentpark. Bewoners klagen over hondengeblaf en geluidsoverlast. De overlast van de eerste groep concentreert zich vooral bij De Bogen en het winkelcentrum.

Haklander zegt dat de jongeren een ontmoetingsplek missen waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Vandaar haar vraag of een jongeren ontmoetingsplaats (JOP) wellicht een oplossing kan bieden. Van Schaik vindt dat dan goed moet worden bekeken of een JOP een echte oplossing is.

Maar dat dan ook breder moet worden gekeken omdat groepen jongeren ook overlast veroorzaken rond het Hortuspark en in de wijken Stadsdennen en Frankrijk. Daarnaast moet de raad dan bereid zijn het benodigde budget beschikbaar te stellen voor de plaatsing van de Jops. De overlast heeft volop de aandacht van politie en boa’s.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden