<p>Deze groepsfoto is door de fotograaf gemonteerd op basis van individuele foto&rsquo;s. (foto: Ton Pors)</p>

Deze groepsfoto is door de fotograaf gemonteerd op basis van individuele foto’s. (foto: Ton Pors)

Lintjesregen met vier kleine ceremonies

  Nieuwsflits

Harderwijk -   Maandag 26 april heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan acht inwoners van de gemeente Harderwijk. Dat gebeurde tijdens vier kleinschalige en aangepaste bijeenkomsten in de Plantagekerk.

Mevrouw Moggré werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De dames Camron, Van Dasler, Hijink, Hurkmans en Venema en de heren Fijnenberg en Kleermaker uit Hierden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In Maarssen werd een inwoner van Harderwijk, de heer Visser, door burgemeester Ap Reinders van de gemeente Stichtse Vecht benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Enthousiaste inzet

Mevrouw Gerda Camron (71) ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange enthousiaste inzet als vrijwilliger bij de Stichting Teeifuka, de nationale vereniging de Zonnebloem, Het vakantiebureau.nl en bij Stichting Inloophuis De Parasol te Ermelo.

Betrokkenheid

Mevrouw Elly van Dasler (84) werd Koninklijke onderscheiden voor haar grote zorg en betrokkenheid bij de medemens in binnen- en buitenland. Onder meer de Hervormde gemeente (Bethelkerk), Verpleeghuis Sonnevanck, KWF Kankerbestrijding maar ook Stichting Hulp Oost Europa en De Herbergier in Hellevoetsluis mochten en mogen op haar actieve inzet als vrijwilliger rekenen.

Trouw en volhardend

De heer Henk Fijnenberg (71) zet zich trouw en volhardend al meer dan 40 jaar als vrijwilliger in voor de evangelische boekhandel Sjemen en de Stichting Opwekking. Ook de Christengemeente Sefanja, kinderdagverblijf Prinsen & Prinsessen en KWF Kankerbestrijding kunnen al vele jaren op hem rekenen. Zijn inzet is gewaardeerd met een Koninklijke Onderscheiding.

Waardering

Mevrouw Wiesje Hijink (82) is met een Koninklijke Onderscheiding gewaardeerd voor haar vrijwilligerswerk bij Asielzoekerscentrum Mooi Veluwe te Putten, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, de Baptistengemeente Harderwijk, de Christelijke blindenbibliotheek en haar inzet als roofvogelspotter bij Staatbosbeheer Flevoland.

56 jaar actief

Mevrouw Anneke Hurkmans (73) is al 56 jaar actief en op verschillende manieren betrokken bij de Christelijk Gereformeerde Kerk De Zaaier, was vrijwilliger bij cadeauwinkel Piekado en zet zich in voor Verpleeghuis Sonnevanck en de Werkgroep Recreatie Lichamelijk Gehandicapten. Haar trouwe inzet is met een Koninklijke Onderscheiding gewaardeerd.

Jarenlange trouwe inzet

De heer Wouter Kleermaker (76) ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange trouwe inzet als scriba en ouderling bij de Hervormde gemeente in Harderwijk en in Hierden. Ook is hij nauw betrokken bij de mannenvereniging ‘Onderzoekt de Schriften’. En hij was 15 jaar vrijwilliger bij de Bedrijfsbescherming PTT.

Zeer verdienstelijk gemaakt

Mevrouw Matty Moggré (71) heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt in Harderwijk als voorzitter en bestuurslid van vele stichtingen en verenigingen. Zoals de Historische vereniging Herderewich, Stichting Historisch Kenniscentrum Harderwijk en Stichting Joods Erfgoed Harderwijk. Daarnaast is zij ruim 50 jaar als vrijwilliger actief betrokken bij de Nederlands Gereformeerde Kerk te Ermelo en zet ze zich als mantelzorger in. Haar tomeloze inzet als vrijwilliger en bestuurder in vele facetten van de samenleving zijn met een Koninklijke Onderscheiding gewaardeerd.

Gepassioneerde inzet

Mevrouw Ellen Venema (67) werd Koninklijk onderscheiden voor haar zeer langdurige en gepassioneerde inzet voor vermiste en gevonden huisdieren als meldpunthouder Harderwijk e.o. van de Stichting Amivedi. Ook is zij enkele jaren gastvrouw bij het Stadsmuseum.

Worstelen

De heer Ron Visser (61) is Koninklijk onderscheiden voor zijn inzet bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond, sectie worstelen. Hij werd na zijn actieve worstelcarrière nationaal scheidsrechter. In 1999 trad hij toe tot het internationale scheidsrechterskorps.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden