Foto: Shutterstock

Nieuw plan Randmeer: ‘Voldoende naar de buurt geluisterd’

  Nieuwsflits

Harderwijk - Er is een nieuw plan voor de bouw van het nieuwe woon-zorgcomplex Randmeer. Hierin wordt tegemoet gekomen aan ingediende bezwaren

Wijnand Kooijmans

In het plan is een oplossing voor het parkeren meegenomen en de komst van een kwalitatief goede buitenruimte. In het complex moeten rond de 165 woningen verrijzen. Wethouder Jeroen de Jonge: “We moeten uiteindelijk voldoende voortgang boeken voor de bouw vanwege de grote behoefte aan de woningen. Belangrijk is dat er in voldoende mate naar de buurt is geluisterd. Geen zicht op een rij geparkeerde auto’s maar een doorkijk naar het water van het Wolderwijd. De gewenste ontwikkelingen moeten voor woningcorporatie Habion wel haalbaar zijn.”

De bezwaren waren vooral gericht tegen het massale karakter van het plan maar ook de onvoldoende kwaliteit van de buitenruimte en de dominante rol welke was toebedacht aan het parkeren rond het complex. Het nieuwe plan is tot stand gekomen door middel van een werkgroep waarin naast vertegenwoordigers van Habion en de gemeente ook buurtbewoners waren vertegenwoordigd.

De komende tijd moet het alternatieve plan verder worden uitgewerkt en wordt dit daarna besproken in de raadscommissie Ruimte van de gemeente Harderwijk. Een termijn daarvoor is nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden