<p>General Manager Alex Tiebot &nbsp;presenteerde vanochtend het Dolfinarium als een moderne dierentuin.</p>

General Manager Alex Tiebot  presenteerde vanochtend het Dolfinarium als een moderne dierentuin.

(Foto: )

Dolfinarium als moderne dierentuin: Dolfijnen niet meer door hoepels

  Nieuwsflits

Harderwijk - Het Dolfinarium gooit het roer om na alle kritiek. De dierenvoorstellingen worden aangepast en enkele dieren verhuizen naar China waardoor de huidige dieren meer ruimte krijgen.

 Het Dolfinarium gaat met de stroom mee zo valt de koerswijziging het beste te omschrijven. Het dierenpark past het complete beleid zo aan dat het past binnen de huidige wet- en regelgeving. Bezoekers zullen in de toekomst nog steeds vermaakt worden met dierenvoorstellingen. De dierenshows heten voortaan educatieve presentaties met dieren. De dieren vertonen in deze voorstellingen hoofdzakelijk natuurlijk gedrag. Een verzorger zal straks niet meer staand op een zwemmende dolfijn door het bassin gaan of hangend aan één van de vinnen. Ook springen dolfijnen voortaan niet meer door hoepels. De kunstjes zijn verleden tijd. Een dolfijn die zijn mond opent om het gebit te tonen of een dier die de staartvin boven water toont mag nog wel. Zolang het educatieve aspect maar centraal staat.

Een andere grote aanpassing is de extra ruimte die de huidige dieren krijgen. Om moderne en grotere verblijven te creëren, verhuizen twaalf dieren. Twee walrussen, acht tuimelaar dolfijnen en twee Californische zeeleeuwen gaan naar een dierenpark in China.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden