Centrale bevoorrading van binnenstad Harderwijk?


Foto:

Centrale bevoorrading van binnenstad Harderwijk?

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Is er voor de binnenstad van Harderwijk een punt te vinden van waaruit centrale bevoorrading van de binnenstad kan plaatsvinden? Dat is de kern van de vragen van Thijs Melkert waarop hij namens D66 antwoord wil hebben van het college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

Zelf ziet Thijs Melkert hiertoe mogelijkheden vanuit een HUB aan de rand van de stad zoals een overloopterrein of het bedrijventerrein Lorentz. Gebruik moet dan worden gemaakt van een elektrische wagen of treintje.

De huidige (diesel)busjes en vrachtwagens zorgen wat D66 betreft voor schadelijke uitstoot, zijn wellicht schadelijk voor de panden en leveren gevaar op voor fietsers en wandelaars.

Gesprekken

Volgens Melkert is de historische binnenstad van Harderwijk niet ontworpen voor een groot aandeel van (vrachtverkeer). Melkert wil weten of de komst van centrale bevoorrading al in de planning is bij het college en of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hierbij een rol kunnen spelen. Ook vraagt hij zich af of er gesprekken met ondernemers worden gevoerd over de rol die zij kunnen nemen in de komst van centrale bevoorrading. Tevens wil de D66’er weten of plannen, zoals de uitstootvrije bevoorrading, worden meegenomen in de uitwerking van de duurzaamheidsvisie en de pijler circulaire economie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden