ChristenUnie: ‘Overschotten inzetten voor ouderenzorg’


Foto: Pixabay

ChristenUnie: ‘Overschotten inzetten voor ouderenzorg’

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Overschotten binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning, de wet langdurige zorg en de zorgverzekeringsweg moeten worden ingezet voor de ouderenzorg. Dat is de kern van de boodschap van vragen van de ChristenUnie aan het college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

 Aanleiding is de groei van het aantal ouderen en het steeds ouder worden van de mens. Daardoor wordt er een groter beroep gedaan op voorzieningen met zorg en welzijn. Het sociaal domein staat hiermee, zo geeft de ChristenUnie aan, voor een grote en urgente opgave.

Om ouderen ook in de toekomst passende zorg en ondersteuning te geven is volgens de partij een andere aanpak nodig.

Gemeenten hebben, zo vindt de ChristenUnie een sleutelrol om hun inwoners te helpen (waar nodig) bij het ouder worden. Door de Vereniging Nederlandse Gemeenten is aangegeven dat door samenwerking van de drie genoemde wetten meer maatwerk mogelijk is zodat ouderen langer in de eigen omgeving kunnen wonen.

De ChristenUnie wil weten of het college bereid is de samenwerking met de zorgkantoren en zorgverzekeraars aan te gaan om zo de overschotten in te kunnen zetten voor preventie ouderen.

Indien de mogelijkheden hiertoe niet zijn in Harderwijk wil de partij graag horen waarom niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden