‘Maximum van 60 op deel N302’


Foto: Pixabay

‘Maximum van 60 op deel N302’

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - CDA en D66 willen dat het college bij de provincie Gelderland aandacht vraagt voor de verkeersveiligheid op het deel van de N302 tussen de splitsing met de Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg en de kruising met de Ceintuurbaan (Leuvenumseweg). Dit doen ze via schriftelijke vragen aan het college.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding is dat op dit deel van de weg de laatste tijd diverse ernstige ongevallen hebben plaatsgevonden met letsel. Er geldt hier een maximum snelheid van tachtig kilometer per uur terwijl het traject diverse oversteekplaatsen kent voor fietsers, wandelaars en atleten. Verder zijn er parkeerplaatsen voor het Hondenbos, de trimbaan, het natuurspeelterrein en de regionale mountainbikeroute. Ook zijn er afslagen naar dierenasiel De Ark en verpleeghuis Sonnevanck. Op twee gedeeltes van het traject geldt een maximum snelheid van vijftig kilometer per uur vanwege het gevaar van overstekend wild.

De provincie is verantwoordelijk voor een eventuele aanpak van de weg. Dat is de reden dat het college wordt gevraagd bij gedeputeerde staten van Gelderland aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid op dit deel van de N302. Beide partijen willen graag weten of er al plannen voor verbetering van de weg op de prioriteitenlijst staan en welke kansen deze bieden voor het vergroten van de veiligheid.

Beide partijen zien het liefst een pilot waarbij de veiligheid wordt vergroot door de maximumsnelheid terug te brengen naar zestig kilometer per uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden