Praxis mag zich vestigen in gebied De Harder


Foto: Praxis

Praxis mag zich vestigen in gebied De Harder

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Er is geen reden het bestemmingsplan ‘Zeebuurt-De Harder 2020’ te schorsen. Dat heeft de Raad van State beslist naar aanleiding van een verzoek hiertoe van de Gamma en Karwei. Beide bouwmarkten wilden hiermee de komst van de Praxis naar het gebied De Harder voorkomen.

De Praxis is nu nog gevestigd aan de Verkeersweg. Met het verzoek het bestemmingsplan te schorsen wilden Gamma en Karwei vooral voorkomen dat op de leegkomende plek aan de Verkeersweg een nieuwe bouwmarkt de deuren opent. Een groei van drie naar vier bouwmarkten heeft voor hen onomkeerbare gevolgen. Praxis vestigt zich in een bestaande winkelruimte in het gebied De Harder. 

Volgens de voorzieningenrechter is een gebruikswijziging van een bestaand pand doorgaans geen reden een bestemmingsplan te schorsen. Indien in een bodemprocedure het bestreden besluit wordt vernietigd moeten de activiteiten in het betreffende pand alsnog worden gestaakt. Uit juridisch oogpunt leidt, zo wordt geoordeeld door het hoogste bestuursorgaan, het gebruik van een bestand pand niet tot onomkeerbare gevolgen. Er wordt dan ook geen spoedeisend belang gezien bij het schorsen van het bestemmingsplan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden