Hoeveel sociale woningen zijn er in 2019 gerealiseerd?


Foto: Pixabay

Hoeveel sociale woningen zijn er in 2019 gerealiseerd?

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Hoeveel sociale woningen heeft de gemeente Harderwijk nu daadwerkelijk in 2019 gerealiseerd. Dat vraagt de fractie van de PvdA zich af. Wilco Bos is namelijk geconfronteerd met twee verschillende cijfers.

Door Wijnand Kooijmans

Bij de behandeling van de begroting 2021-2024 kreeg de PvdA-fractie te horen dat er in 2018 in totaal 81 sociale woningen waren opgeleverd. Fors minder dan de 178 woningen die stonden gepland voor dat jaar. Waar Bos zich echter het meest over verbaasd is dat het opgegeven aantal nog eens fors afwijkt van de eerder bij de jaarrekening 2019 aan de gemeenteraad verstrekte cijfers waarbij er sprake was van 112 opgeleverde woningen in de sociale sector.

In beide gevallen, zo is de conclusie van de PvdA, loopt Harderwijk flink achter op de geplande aantallen. Bos wil nu van het college weten waarom de raad op onjuiste wijze is geïnformeerd over het aantal opgeleverde woningen in 2019. Ook wil hij het juiste aantal woningen weten en vraagt hij zich af waarom het college geen accuraat beeld kan geven aan het aantal opgeleverde sociale huurwoningen. Want hoe moet dan invulling worden gegeven aan de woonvisie door de gemeente Harderwijk als er onduidelijkheid is over de cijfers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden