Foto: Hermien de Wit

Tweede boek Betty de Wit: ‘In lockdown met de kat’

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Betty de Wit mag dan 90 jaar oud zijn, maar deze columniste en schrijfster staat nog volop in het leven. In tijd van corona lockdown schrijft ze wekelijks een column. Nu zijn de columns gebundeld in het boek In lockdown met de kat.

Geen bejaarde verhalen, maar haar belevenissen en kijk op deze bizarre tijd. Soms met lach, soms met een traan, maar altijd met beide benen op de grond. Betty de Wit brengt nu haar tweede boek uit, met de titel ‘In lockdown met de kat’.

In de krant

Haar ontroerende Corona-columns verschijnen wekelijks in de Harderwijker Courant. Alle columns uit 2020 zijn nu gebundeld en samengevoegd met een prachtige collectie verrassende verhalen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van haar leven als kind in de oorlog, over familie en kinderen, #metoo anno 1947, tot de ontevreden kat met aandacht-tekort-syndroom.

Benjamin Terpstra, eindredacteur van de Harderwijker Courant schreef een mooi voorwoord in het boek.

Kleindochter

Illustraties in het boek zijn van Alijt Emmens, illustrator (en kleindochter). Het nieuwste boek van Betty de Wit is herkenbaar, ontroerend en vertederend. “Prachtig geschreven, je zíet het voor je”, reageerde een lezer.

Prijzen

Betty de Wit begon op 66-jarige leeftijd met het schrijven van gedichten en korte verhalen, waarmee ze diverse prijzen won. Eerder verschenen van haar hand de verhalenbundel ‘Wat vertel je me nou?’ en twee gedichtenbundels. De schrijfster heeft een heel eigen stijl. Haar verhalen lezen prettig en hebben iedere keer weer een verrassende plot.

Inspiratie

De coronacrisis van 2020 gaf Betty nieuwe inspiratie, wat uitmondde in een vaste positie als columnist bij de Harderwijker Courant. Haar trotse kleinkinderen, die vanwege Corona al nog steeds afstand van hun oma moeten houden, bouwden ondertussen een website voor Betty.

Verkrijgbaar

Het boek In lockdown met de kat is vanaf afgelopen maandag verkrijgbaar. Een column van haar is ook deze week weer te lezen in deze krant. Deze week met de titel Metoo in 1947: ‘’Altijd moest hij met zijn vieze stinkpetroleum handen me aaien en aan me zitten....’’

Meer informatie op www.bettydewit.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden