Verbouw Luttekepoortstraat 34 vlot trekken


Foto: Hans van Oosterhoudt

Verbouw Luttekepoortstraat 34 vlot trekken

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Met een gewijzigde omgevingsvergunning moet de verbouw van het pand Luttekepoortstraat 34 in Harderwijk weer vlot worden getrokken.

Wijnand Kooijmans

Door het college van burgemeester en wethouders is in september 2019 vergunning verleend voor de bouw van het pand. Omwonenden gingen hiertegen in beroep maar zagen dat afgewezen door het college. De ingeschakelde rechter besloot desgevraagd het verzoek de bouwactiviteiten te schorsen te honoreren.

Het college wil voorkomen dat de schorsing in stand blijft tot het hoger beroep is behandeld omdat dit wel twee jaar op zich kan laten wachten. Dat zou financieel funest zijn voor diegenen waaraan de vergunning is verleend.

Met de wijziging kunnen gebreken in de afgegeven vergunning worden hersteld, zoals deze door zowel de commissie bezwaarschriften als de rechtbank zijn aangegeven. De rechtbank kan worden gevraagd de opgelegde schorsing op te heffen.

De gemeente steunt het bouwproject, onder andere omdat sociale huurwoningen worden gebouwd en bestaande oude gebouwen worden opgeknapt voor het welzijn van bestaande huurders. In totaliteit wordt het aanzien van de binnenstad ook verbeterd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden