Duurzaamheid even minder belangrijk


Foto: Pixabay

Duurzaamheid even minder belangrijk

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - In de afgelopen twee jaar is er een lager tempo geweest in de realisatie van ambities op het gebied van duurzaamheid dan door het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk was gewenst.

Wijnand Kooijmans        

Dat wordt door het college erkend in een brief aan de commissie Ruimte naar aanleiding van een vraag van Marcel Heldoorn (ChristenUnie). Waar per jaar een bedrag van 250.000 euro beschikbaar is werd in 2019 daarvan 165.000 euro uitgegeven en in 2020 in totaal 214.000 euro.

Volgens het college heeft men zich in het eerste jaar vooral gericht op het continueren van lopende zaken en men zich verder georiënteerd op de duurzaamheidsvisie van de raad. In 2020 is het tempo van de ambities in belangrijke mate gestagneerd door maatregelen tegen het coronavirus. Iets wat niemand kon voorzien, zo zegt het college.

Fysieke bijeenkomsten met inwoners en bedrijven konden niet plaatsvinden en dat heeft in sommige gevallen, zoals de straat van de toekomst, een jaar vertraging opgeleverd.

In 2021-2022 wil het college op verschillende dossiers echter stevig doorpakken. Ondanks de blijvende onzekerheden rond het coronavirus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden