Sandra houdt niet van moeilijk doen


Kandidaat-raadslid Sandra Timmer aan de keukentafel van haar woning in Hierden
Kandidaat-raadslid Sandra Timmer aan de keukentafel van haar woning in Hierden (Foto: Frieda Fennell)

Sandra houdt niet van moeilijk doen

  Nieuwsflits

HIERDEN - “Joehoe, kom maar achterom”, klinkt een energieke stem. “Let niet op de rommel want we zitten in een verbouwing van de woonkamer.” Het is gauw duidelijk dat Sandra er geen gras over laat groeien. Een eigen bedrijf, een interim job bij de bieb, een gezin met pubers, een verbouwing dus en dan nu het kandidaat-raadslidmaatschap. Sandra zit niet graag stil.

Frieda Fennell

Sandra Timmer is kandidaat-raadslid voor Harderwijk Anders. De gemeenteraadsverkiezingen staan pas gepland in 2022, maar het komende jaar gebruikt Sandra om zich optimaal voor te bereiden. Voor Sandra is het raadslidmaatschap veel meer dan het zitting nemen in de gemeenteraad, mocht het zover komen. Het inzetten voor het maatschappelijk belang is wat haar drijft, wat haar altijd heeft gedreven.

Sandra startte haar carrière in het onderwijs voor zowel het basis als het voorgezet onderwijs. Daarbij kreeg ze te maken met allerlei soorten mensen en vraagstukken. Van het organiseren van een sportdag tot het omgaan met leerlingen met een leerachterstand. Maar ook, of misschien wel juist, buiten haar professionele leven heeft ze ervaren hoe waardevol het is om je voor een ander in te zetten. Als vrijwilliger zette ze zich in voor verschillende verenigingen en stichtingen en ondervond de loyaliteit en betrokkenheid van vrijwilligers. In haar huidige job bij de bieb komt alles bij elkaar. Sandra: “Ik kom er met allerlei mensen in aanraking en vind het mooi om te leren wat hen beweegt. Ik houd van mensen.”

Missing link

Ze loopt al een tijdje mee met de fractie om van de sfeer van de lokale politiek te proeven en dat bevalt haar tot nu toe goed. Vooral de open sfeer binnen de fractie spreekt haar aan.

“Ik ben nieuwsgierig van aard en vind het interessant om te zien hoe keuzes tot stand komen. Ik zie het als een uitdaging om het politieke spel te leren spelen. Maar bovenal lijkt het me fantastisch om de missing link te zijn tussen de bewoners en de politiek en daadwerkelijk iets te kunnen doen voor de burger.”

Sandra’s maatschappelijke betrokkenheid wordt benadrukt als ze antwoordt op de vraag waarom de bewoners juist háár in de gaten moeten houden: “Omdat ik ook wil dat de buurman niet vereenzaamt en dat de kinderen uit de buurt goed terecht komen. Ik gun iedereen een leuk leven en draag graag eraan bij dat dingen goed geregeld zijn.”

Tegelijkertijd begrijpt Sandra dat ze het nooit iedereen naar de zin kan maken. Als er impopulaire beslissingen genomen moeten worden is het vooral de communicatie die goed moet zijn. “Het is de kunst om iedereen te bereiken met een goed verhaal. Ik ga altijd het gesprek aan en neem emoties serieus. Mocht ik gekozen worden als raadslid, dan hoop ik dat mensen ondervinden dat ik naar ze luister, dat ik ze snap en dat ik iets voor ze beteken. Met mij in de gemeenteraad krijg je in ieder geval een stukje reuring. Ik ben graag direct en houd niet van moeilijk doen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden