<p>Robyn Hoffmann, Jules Quaedvlieg, Sarah Meijer en Zina Willemsen speelden donderdag tegen elkaar.</p>

Robyn Hoffmann, Jules Quaedvlieg, Sarah Meijer en Zina Willemsen speelden donderdag tegen elkaar.

(Foto: Linda Reimus-Koning)

Laddercompetitie bij De Mezen: toch lol in coronatijd

  Nieuwsflits

HARDERWIJK -  Hockeyclub De Mezen heeft sinds vorig weekend een laddercompetitie, waarbij 27 jeugdteams van 10 tot en met 17 jaar wedstrijdjes tegen elkaar spelen. Door een team uit te dagen of een uitdaging aan te gaan, kun je flink stijgen of dalen op de ladder. “Dit is leuker dan trainen.”

Marco Jansen

Op een druilerige donderdagavond wordt er niet getraind maar zijn er op twee velden ‘uitdagerwedstrijden’. Op het hoofdveld heeft Meisjes B3 (tiende op de ladder) een Meisjes A2 (MA2, zevende) uitgedaagd, terwijl op het andere veld Meisjes B2 (negende) de strijd aangaat tegen Jongens B1 (derde). De wedstrijdjes duren 4x15 minuten, met twee minuten pauze tussen elk kwart.

Jules Quaedvlieg (15) scoort voor JB1 en zijn team wint met 2-0. “Het was wel interessant. Bij ons gaat het er normaal wat ruiger aan toe, nu was het wat minder beuken. Ik ben trots op mijn eerste goal dit seizoen.”

Zina Willemsen (15) van MB2 vond het een leuke uitdaging. “We verwachtten er niet teveel van, maar het ging nog best wel goed. Ze dachten dat we helemaal niet in hun cirkel zouden komen, maar dat is toch een paar keer gebeurd. Het gaat fanatieker dan een training. Er zit meer pit in, je wilt zo’n wedstrijdje toch winnen.’’

Robyn Hoffmann (16) van MA2 heeft met 2-1 gewonnen van Sarah Meijer (16) van MB3. Dus blijft haar team zevende staan. “We waren best wel aan elkaar gewaagd. Zaterdag hebben we 1-1 tegen MC1 gespeeld. Zij zijn 12 en dan verwacht je dat je wint, maar leeftijd maakt niet zoveel uit. Je leert meer van zo’n wedstrijd dan wanneer je een partijtje met je eigen team speelt’’, vindt Robyn.

Sarah: “We hebben begin dit seizoen ook een oefenwedstrijd met 1-2 verloren van ze. We zijn als team gegroeid en het was leuk om deze uitdaging te proberen.”

Na de wedstrijdjes mogen ze even napraten maar daarna zo snel mogelijk bij de club weg. Omkleden en douchen is er niet bij en ook de kantine blijft dicht. De laddercompetitie is evenwel een succes. Het leeft, stellen wedstrijdleider Teun Hertoghs en hoofdtrainer Jeroen Jense tevreden vast: “In plaats van wedstrijddruk is er sociale druk: je wilt niet van vrienden en vriendinnen verliezen en ook op school wordt erover gepraat.”

“21 meisjesteams en zes jongensteams doen er aan mee. Bijzonder is dat 11-jarigen tegen 17-jarigen kunnen spelen en jongens tegen meisjes. Doordeweeks kun je een team uitdagen dat hoog op de ladder staat en in het weekend speel je de ladderwedstrijd tegen het team direct boven of onder je op de ladder”, legt Hertoghs uit. Hij nam met de elftalcommissie junioren en de hoofdtrainer het initiatief. “Belangrijkste is dat ze er lol in hebben en in coronatijd lekker blijven hockeyen. Deze wedstrijdjes geven wat meer uitdaging en ook een fun factor. De zaalcompetitie is gecanceld, dus we kunnen de laddercompetitie doorspelen totdat de hockeybond de veldcompetitie weer opstart. Het dapperste team of de grootste verrassing krijgt een prijs.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden