Cultuurkust stopt met het verzorgen van huwelijken


Foto: Pexels.com

Cultuurkust stopt met het verzorgen van huwelijken

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - In nauw overleg met de gemeente heeft Cultuurkust besloten om vanaf 1 januari 2021 haar activiteiten in Het Oude Stadhuis terug te brengen tot het aanbieden van cursussen, lessen en het verzorgen van programmering. De taken met betrekking tot beheer van het gebouw, de bodediensten bij huwelijken en de exploitatie van de Huiskamer legt Cultuurkust neer.

Concreet betekent dit dat Cultuurkust een nieuw huurcontract aangaat met de gemeente voor het gebruik van ruimtes op de eerste verdieping. Voor de exploitatie van de Huiskamer wordt een nieuwe huurder gezocht. De gemeente voert in dat kader oriënterende gesprekken met de andere huurders van het pand.

‘’We gaan terug naar onze kernactiviteiten’’, zegt Andries de Jong (directeur van Cultuurkust). ‘’Voornaamste reden is het dat financieel niet haalbaar bleek. En al helemaal niet in coronatijden. Er ging zo veel tijd, energie en geld zitten in zaken die niet tot onze corebusiness horen; dat kwam onze organisatie niet ten goede. Het is vooral een bedrijfseconomische keuze.’’

De gemeente gaat op zoek naar een nieuwe invulling wat betreft de beheerstaken en het verzorgen van de huwelijken. Wat betreft huur van de Huiskamer voert de gemeente op dit moment gesprekken. ‘’Wens van alle partijen is dat het concept van de Huiskamer behouden blijft’’, aldus Andries de Jong.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden