Gemeente Harderwijk loopt mooie meevaller mis


Foto: Pixabay

Gemeente Harderwijk loopt mooie meevaller mis

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk heeft maar liefst 50.000 euro mis gelopen voor de de lokale aanpak overlastgevende asielzoekers. De gemeente wist niet van het bestaan van de regeling. Dat blijkt uit vragen van Harderwijk Anders.

Tien gemeenten waren wel opmerkzaam om de Staatscourant te lezen waarin deze regeling om 50.000 euro van het Rijk te ontvangen werd gepubliceerd. Harderwijk niet. Na het lezen van berichtgeving in een landelijk dagblad kwam de gemeente erachter dat ze 50.000 euro zijn misgelopen.

De gemeente Harderwijk laat weten naar aanleiding van vragen van Harderwijk Anders in het vervolg dit soort fouten proberen te voorkomen. Het ministerie is verzocht de gemeente beter te informeren. ‘’De regeling is niet rechtstreeks vanuit het ministerie onder de aandacht gebracht van de 63 gemeenten die een AZC hebben. Doorgaans word je door een ministerie actief op een regeling gewezen.’’

Harderwijk heeft geprobeerd om alsnog deze meevaller te mogen ontvangen van het Rijk. Maar daar gaat Den Haag niet in mee, dat zou een precedent scheppen naar de andere gemeenten.

De gemeente relativeert het verzuim met de statement dat het een meevaller was geweest, niet een tekort.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden