Werner Pluim en Zwart-Wit’63 gaan uit elkaar


<p>Trainer Werner Pluim (rechts) vertrekt na dit seizoen als trainer bij Zwart-Wit&#39;63.&nbsp;</p>

Trainer Werner Pluim (rechts) vertrekt na dit seizoen als trainer bij Zwart-Wit'63. 

(Foto: Wim Balkewimbalke@live.nl)

Werner Pluim en Zwart-Wit’63 gaan uit elkaar

  Nieuwsflits

HARDERWIJK -  Zwart-Wit’63 moet op zoek naar een nieuwe trainer, nu Werner Pluim heeft besloten dat hij de club na twee seizoenen verlaat. De ambitieuze Nunspeter kiest voor zijn eigen ontwikkeling en wil hogerop. Hij heeft zich ingeschreven voor de trainerscursus UEFA-A en dat gaat niet samen met trainen op derde klasse niveau.

Marco Jansen

De doelstelling van Zwart-Wit’63 om te promoveren naar de tweede klasse heeft door corona vertraging opgelopen. Vorig seizoen stond de ploeg na 17 wedstrijden tweede in 3B toen half maart de competitie werd afgebroken. De club moest weer in de derde klasse beginnen en in het huidige seizoen – er zijn pas vier wedstrijden gespeeld - staan de Harderwijkers zesde.

“Het makkelijkst is blijven bij de club waar ik het naar mijn zin heb en die tevreden met mij is. Aanvankelijk had ik 2-3 jaar in mijn hoofd. Ik voelde me snel op mijn plek en de manier van werken slaat aan. Na een moeizaam begin stonden we er goed voor, het was jammer dat er geen beloning kwam. Ik heb bij Zwart-Wit vooral geleerd mij vast te houden aan een plan, ook als het door coronaperikelen tegenzit en anders loopt. De missie is nog steeds promotie naar de tweede klasse afdwingen.”

Voor Pluim, die in december 36 jaar wordt, betekent zijn keuze uit zijn comfortzone stappen. Hij investeert in zichzelf, met de UEFA-A cursus is een bedrag van 9500 euro gemoeid. “Mijn persoonlijke ambitie is trainer worden op zo’n hoog mogelijk niveau. Daar heb ik ook een plan bij. Dan is het lastig als je loyaal wilt zijn aan een groep die nog niet klaar is. Maar dit zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik voel de bevestiging dat ik er klaar voor ben om het op hoger niveau te proberen. Ik wil het niet laten afhangen van resultaten. Dit is een mooi moment om me in te schrijven voor de UEFA-A opleiding en daar hoort een stage op minimaal hoofdklasse niveau bij. Dat bij een zondagclub doen en combineren met Zwart-Wit heeft lang door mijn hoofd gespookt. Maar met een drukke baan en gezinsleven moet ik een verstandige keuze maken. De kans is groot dat dit een rol als assistent-trainer wordt. Het is vooral spannend of ik word toegelaten – die gesprekken zijn in januari.”

Perfecte match

Voor bestuurslid technische zaken Koos Gardenbroek kwam het besluit van Pluim ‘niet helemaal als verrassing’. “Ik wist van de ambities van Werner dat hij vroeg of laat de keuze voor de UEFA-A opleiding zou maken. Daarvoor moet hij op een hoger niveau stage lopen of werken en dat kan niet bij ons. Ik vind het voor de club en persoonlijk wel buitengewoon jammer. Het klikt met ons, de groep en de club. Hij is een trainer en man die met zijn fanatisme perfect bij Zwart-Wit past. We wilden over een paar weken opnieuw met hem om de tafel. Het is een perfecte match, maar hij kiest nu voor zijn eigen sportieve ambitie. Mijn gevoel zegt dat de coronasituatie ook meespeelt. We zitten al een halfjaar in niemandsland.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden