Foto: Pixabay

Kerken getuigen tijdens Halloween

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Harderwijkse kerken getuigen van het Licht tijdens Halloween. In meerdere kerken gaan de lampen aan, als teken van hoop en licht.

Ook al is alles anders dit jaar de pompoenen, de griezels en de heksen worden weer uit de kast gehaald om Halloween te vieren. Voor sommigen lijkt dat misschien leuk, maar toch willen christenen vooral een ander geluid laten klinken, een boodschap van hoop, vrede en licht.

Als in de nacht van 31 oktober het donker wordt gevierd, gaan daarom in meerdere kerken van Harderwijk de lampen aan, als teken van hoop en licht. Volgens voorganger Martin Brand van het Leger des Heils: “Ik vind het mooi dat we als kerken in rare tijden met elkaar een licht aansteken. We doen er als Leger des Heils graag aan mee. Als teken van hoop. Ik hoop - want daar gaat het natuurlijk om - dat we dat lichtje ook werkelijk proberen te zijn. Voor elkaar. Licht is altijd sterker dan het donker.“

Op zondagmorgen 1 november wordt in deze kerken gevierd dat Jezus de duisternis heeft overwonnen, dat er weer hoop en vrede gevonden kan worden. 

‘’Ook jij bent hierbij van harte welkom of je gelooft of niet. Kijk op de sites van de kerken hoe laat de online diensten beginnen, of op www.geloveninharderwijk.nl.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden