<p>Tindra van 6 jaar uit Harderwijk mocht afgelopen zaterdag 24 oktober een speciale onderscheiding in ontvangst nemen.</p>

Tindra van 6 jaar uit Harderwijk mocht afgelopen zaterdag 24 oktober een speciale onderscheiding in ontvangst nemen.

(Foto: )

Tindra uit Harderwijk: van patiënt naar ambassadeur

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Tindra van 6 jaar uit Harderwijk mocht afgelopen zaterdag 24 oktober een speciale onderscheiding in ontvangst nemen. Deze krijgt zij vanwege haar fantastische inzet voor zieke lotgenoten.

Omdat de geplande ceremonie, die Stichting Opkikker speciaal voor alle nieuwe ambassadeurs georganiseerd had, door de nieuwe coronamaatregelen niet door kon gaan, werd deze ceremonie vanuit huis nagebootst.

Tindra heeft in het verleden samen met haar gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat de ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Tindra zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op die manier hoopt Tindra ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Daarom mocht zij zaterdag de exclusieve Opkikkermedaille in ontvangst nemen.
Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind en mogen dat al 25 jaar doen. Tijdens de Opkikkerdagen die zij organiseren ontzorgen zij het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma.

Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is voor Stichting Opkikker te gek! Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen eigenwaarde, verantwoordelijkheid en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden