<p>Baan AV Athlos.</p>

Baan AV Athlos.

(Foto: Luuk de Jong)

Top van master atletiek komt in 2022 naar Harderwijk

  Nieuwsflits

Deze week kwam bij de atletiekvereniging Athlos in Harderwijk een verheugend bericht binnen. De Nederlandse kampioenschappen atletiek voor masters zijn voor 2022 toegewezen aan Athlos.

HARDERWIJK - Nadat Athlos eerder in 1970, 1993 en 2003 een Nederlands kampioenschap cross had mogen organiseren was het wachten op een Nederlands kampioenschap op de baan. Weliswaar werd in 2006 met succes een Nederlands Kampioenschap Werpvijfkamp in Harderwijk gehouden maar dat was nog geen compleet NK.

Cross

Athlos had weliswaar geopteerd om in 2019 en 2020 een Nederlands kampioenschap cross te mogen houden maar dit werd net door de neus geboord door de atletiekvereniging Noordoostpolder uit Emmeloord.

Nu komt de top van de Nederlandse master atletiek in 2022 naar Harderwijk; in 2021 wordt het NK- atletiek masters in Hengelo gehouden maar het jaar er na is Athlos aan de beurt. Het wedstrijdorganisatie comité van de vereniging is er in elk geval al klaar voor.

Elektronische tijdwaarneming

Eén van de zaken die de vereniging gaat doen is zelf elektronische tijdwaarneming aanschaffen om minder afhankelijk te zijn van derden voor tijdwaarneming.

Keuring atletiekbaan

De Atletiekunie heeft nog wel één voorwaarde gesteld; de atletiekbaan moet na de renovatie nog wel definitief worden goedgekeurd door de Atletiekunie.

De atletiekbaan is dit jaar volledig gerenoveerd en ligt er prachtig bij maar er moeten nog enkele kleinere aanpassingen gebeuren om de baan aan alle eisen te laten voldoen.

Baan van kunststof

Athlos heeft al laten weten dat ze het breed gaan opzetten om atletiek onder de aandacht van de Harderwijkers te brengen. Zo zal in het voorjaar van 2021 een 60 meter kunststof atletiekbaan op de markt in Harderwijk worden aangelegd zodat de inwoners kunnen zien hoe dat gaat met sprinten en hordenlopen bij een officiële wedstrijd op een atletiekbaan.

Ook voor de Harderwijkers zelf zal de mogelijkheid zijn om zelf deel te nemen aan deze zogenaamde Urban Athletics.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden