Foto: Hans van Oosterhoudt

CDA: ‘Intercity Amersfoort- Amsterdam CS behouden’

  Nieuwsflits

CDA Harderwijk-Hierden wil samenwerking zoeken om de intercitylijn Amersfoort – Amsterdam CS te behouden.

HARDERWIJK - Vorige week maakte staatssecretaris Van Veldhoven bekend dat de directe intercity tussen Amersfoort en Amsterdam Centraal in 2029 wordt opgeheven en wordt vervangen door een stoptrein. Over dit onderwerp zijn al Kamervragen gesteld.

Voor Harderwijk is, net als voor alle regiogemeenten en Hilversum, Barneveld, Apeldoorn, Deventer en de Twentse intercitysteden, een snelle intercity naar Amsterdam CS vanaf Amersfoort van wezenlijk belang, schrijft het CDA in een reactie. ‘De bereikbaarheid is hiermee in het geding en het heeft economische gevolgen voor Harderwijk. Bovendien wordt door dit besluit de kans op een intercitystop in Harderwijk ook kleiner.’

Het CDA Harderwijk-Hierden wil dat het college van B&W van Harderwijk én alle betrokken gemeentebesturen gezamenlijk met Amersfoort optrekken voor het behoud van de intercity.

Besluit terugdraaien

“Al lijkt 2029 nog ver weg, door nu al gezamenlijk op te trekken met alle gemeentebesturen en belanghebbenden in een lobby voor het behoud van de intercityverbinding, kan het tij gekeerd worden en het besluit teruggedraaid worden”, zegt raadslid Ida Stoevelaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden