<p>Voorzitter Henk Timmer (links) en bestuurslid voetbalzaken Ari&euml;n van Nijhuis van Hierden begrijpen de rigoureuze maatregelen.&nbsp;</p>

Voorzitter Henk Timmer (links) en bestuurslid voetbalzaken Ariën van Nijhuis van Hierden begrijpen de rigoureuze maatregelen. 

(Foto: Jaap Hop)

‘Beter rigoureus dan halve maatregelen’

  Nieuwsflits

HIERDEN - De kantine dicht, geen publiek erbij. Het is er voor Henk Timmer en Ariën van Nijhuis bij voetbalvereniging Hierden niet leuker op geworden. “Het sociale is totaal weg. Het is spelen, omkleden en weer weg.” Daar komt nu een competitiestop overheen. Alleen de jeugd tot 18 jaar mag blijven trainen en onderling potjes spelen.

Marco Jansen

Bij Hierden waren 1,5 meter strepen getrokken, bewegwijzering geplaatst en met een QR-code kun je je bij binnenkomst registeren. “Alles was goed voor elkaar, maar omdat je te maken hebt met vrijwilligers is het zo verschrikkelijk moeilijk handhaven als je met veel mensen op een sportcomplex staat. En zonder publiek moet je mensen tegenhouden”, aldus Henk Timmer. De voorzitter vindt het noodzaak om nu streng te zijn. “Het is voor iedereen een rotsituatie en elke vereniging krijgt tikken, maar de besmettingen liepen per dag zo op, dat je beter rigoureus kunt zijn en een bepaalde tijd volhouden, dan halve maatregelen treffen. Hopelijk helpt het ook echt.”

Timmer hield al rekening met het stilleggen van de competitie voor vier weken. “Het zijn allemaal slimme mensen die dit beslissen. Ze doen dit met de beste bedoelingen, niet om vv Hierden of de horeca te pesten. We vinden het met z’n allen niet leuk, maar als we het hiermee oplossen, moet iedereen schikken.”

Ariën van Nijhuis was verrast dat ook de jeugd tot 18 jaar geen competitie meer mag spelen. “Nu mochten 3-4 ouders als begeleiding van de uitpartij langs het veld kijken. Dat was een goede regeling. Als je zo min mogelijk beweging wil binnen Nederland, moet je ook daar vanaf, maar ik had het niet verwacht.”

Het bestuurslid voetbalzaken vervolgt: “Voor Hierden 3-7 gaat het meer om het biertje na afloop. Als bestuur wil je niet constant politieagentje spelen. Je kunt twee keer waarschuwen, maar je hebt ook eigen verantwoordelijkheid. Doordat je constant moest opletten, was het al een stuk minder leuk en zonder publiek is het sociale compleet weg.”

Sinds de kantine dicht is mist Hierden veel inkomsten. De club is niet morgen failliet, maar Timmer spreekt wel van een financiële aderlating: “Het water staat ons niet aan de lippen, maar net eronder. Je hebt de onzekerheid over hoe lang het duurt. Je kunt niet even de boer op om nieuwe sponsors binnen te halen, eerder zal een aantal opzeggen. We hebben geluk met drie heel loyale hoofdsponsors die hun contract weer gaan verlengen. Zij lopen niet weg als het moeilijk wordt en dat geeft continuïteit. Trainers moeten doorbetaald worden, huur en andere kosten lopen door en je hebt geen inkomsten. We moeten denken in creatieve oplossingen, daar werkt onze penningmeester keihard aan.”

Beiden kwamen twee jaar geleden nieuw in het bestuur. Van Nijhuis: “Er is de afgelopen periode veel gedaan, waardoor de financiële situatie er beter uit zag. Zo haalt een doorloopavond veel geld op. We hebben de Veluwade gemist en door deze coronastop worden we weer een stap terug gezet.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden