School.
School. (Foto: Pixabay)

Leander Bokhorst wint Junior Dictee 2020

  Nieuwsflits

Op woensdag 7 oktober werd op initiatief van de Lions Harderwijk en Bibliotheek Noordwest Veluwe, in de raadzaal van het ‘Huis van de Stad’, voor de derde keer de finale gehouden van het Junior Dictee.

Harderwijk - Leander Bokhorst van GBS Fontanus is de glorieuze winnaar van het dictee geworden. Met slechts elf fouten was deze spellingkampioen de sterkste van alle 42 deelnemers.

Het dictee, dat geschreven werd door kinderboekenschrijver Chris Vegter, was niet altijd even makkelijk, maar zeker goed te doen. Wethouder Marcel Companjen las het dictee meerdere keren voor en er werd hard gewerkt door alle schoolwinnaars van het junior dictee. Na het dictee gaf kinderboekenschrijver Chris Vegter een workshop voor alle leerlingen, terwijl het dictee werd nagekeken.

Per klas deden twee winnaars mee die met alle andere scholen deze morgen streden om de kampioensbeker. Op de tweede plaats eindigde Levi Wolters van de Bron uit Harderwijk. De derde plaats was voor Noa Willems van de Veste.

Medaille

Alle deelnemers ontvingen een pen en uit handen van wethouder Companjen een medaille. De winnaar ging er met de beker vandoor en de titel ‘Junior Dictee 2020'! De winnaar krijgt ook een workshop voor de hele klas op school vanuit de Bibliotheek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden