Foto: Pixabay

Komst Knarrenhof nog niet zeker

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - De komst van een Knarrenhof is nog niet zeker. Dat blijkt uit een tussenstand van een onderzoek naar realisatie van deze woonvorm in Stadswerven. Het college staat nog steeds positief in het plan voor dit woonconcept.

Het ontwerp van een mogelijke Knarrenhof in Harderwijk door de betrokken stichting verschilt nog teveel met de uitgangspunten van het stedenbouwkundig plan. Oplossing is het ontwerp met de wensen van de stichting die betrekking hebben op parkeren, bouwhoogte, oriëntatie van de woningen aan te passen of om toch opzoek te gaan naar een andere locatie.

Knarrenhof is een woonvorm voor voornamelijk senioren die graag elkaar helpen en zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen. Betaalbaarheid is daarbij belangrijkheid. En dat kan een tweede obstakel zijn. ‘’Het concept van de stichting is alleen financieel haalbaar wanneer de gemeente daaraan bijdraagt bijvoorbeeld door een lagere grondprijs’’, laat de gemeente weten nu het onderzoek naar realisatie gestart is. Daarom wil de gemeente weten welke prijs de stichting bereid is te betalen voor de grond.

Ondanks dat nog enkele hordes overwonnen moeten worden, omarmt het college het concept. ‘’Er is duidelijk vraag naar deze woonvorm.’’

Uiterlijk half december moet duidelijk zijn of Harderwijk een Knarrenhof krijgt en waar deze woonvorm dan gerealiseerd wordt. Een andere locatie in de gemeente is ook een optie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden