Foto: Shutterstock

Wie gaat betalen voor wateroverlast Harderweide?

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Volgens het college is niet één oorzaak aan te wijzen voor de wateroverlast in Harderweide. Aan betrokken bewoners is een individueel voorstel gedaan om de waterproblematiek aan te pakken.

De wateroverlast in Harderweide, is op 10 september in de raad besproken. De gemeente heeft inmiddels meerdere acties ondernomen, waaronder een onderzoek naar de oorzaak. Volgens de gemeente zijn meerdere oorzaken aan te wijzen en deze zijn per geval verschillend. ‘’Het betreft onder meer een verdichte toplaag van de bodem, een onjuiste ontwerp van de terreinriolering, te hoog aangelegde achterpaden en te laag bouwen van de begane grond.’’

De gemeente probeert zo snel mogelijk met maatregelen te komen om het waterprobleem aan te pakken. Het belangrijkste punt daarin lijkt wie voor de kosten mag opdraaien. ‘’Omdat sprake is van een gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij ieders aandeel niet exact is te bepalen, is bewoners gevraagd om een bijdrage van 10 procent in de kosten’’. laat het college weten. Een aantal bewoners is niet tevreden met het aanbod en wil geen eigen bijdrage doen.

Ook de financiële consequenties voor de gemeente zijn nog niet bekend, maar zodra dit duidelijk is, worden ze voorgelegd aan de raad. De gemeente is echter nog steeds in gesprek met de ontwikkelaars/aannemers over de kostenverdeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden