De nieuwe informatiezuil langs de Parkweg, met daarop alle 'bewoners' van het sportpark.
De nieuwe informatiezuil langs de Parkweg, met daarop alle 'bewoners' van het sportpark. (Foto: Alida van de Kolk)

Informatiezuil sportpark Parkweg als teken van verbinding

  Nieuwsflits

HARDERWIJK – Alle bewoners van sportpark Parkweg waren donderdag uitgenodigd voor de onthulling van de informatiezuil door wethouder Marcel Companjen. De Mezen, De Bieleggers, Zwart-Wit’63, VVH beachvolleybal en Willem Tell hebben als verenigingen een plaats op de zuil. De andere partijen zijn sportcomplex De Sypel, sportcentrum Iedema, muziekpodium Estrada en Landstede sport en bewegen.

Marco Jansen

De wens om een informatiebord werd al 1,5 jaar geleden bij het eerste overleg van de kerngroep en partners geuit. “Als bezoekers van buitenaf het park op kwamen, wisten veel mensen niet wat waar was. Het is een informatiezuil geworden die laat zien dat we gezamenlijk veel optrekken; het laat de verbinding op het sportpark zien’’, zegt Monique Mennen, sinds juli 2018 sportparkmanager. In de kerngroep zitten De Mezen, De Bieleggers en VVH beach. Zwart-Wit is uit de kerngroep gestapt omdat het de vrijwilligers teveel belast, zo stellen de aanwezige bestuursleden Goossen van der Sluis en Bert Venema. Wel helpt de voetbalclub als goede buur de hockeyers en volleyballers als zij faciliteiten nodig hebben. De Mezen en Bieleggers hebben regelmatig overleg over gezamenlijk inkopen van energie.

De sportparkmanager valt onder GA Harderwijk. Belangrijkste taak voor Mennen is verbinding tot stand brengen en incourante uren overdag vullen. “Uiteindelijk draait het om een beetje geld verdienen door de clubs. Scholen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen tegen een maatschappelijk tarief gebruik maken van de sportvelden. Ook zijn er taallessen en wordt bij Estrado gekookt.’’

De Mezen en Zwart-Wit hebben nieuwe velden en de hockeyclub een fraaie nieuwe accommodatie. Er ligt een nieuw fietspad en onlangs is er ook een skeelerbaan aangelegd. Het Calisthenics park wordt binnenkort geopend. Companjen noemt de Parkweg ‘één van de mooiste sportparken van Nederland.’ “Een prachtige plek in de stad waar veel gesport wordt en dat wordt ook gezien. De informatiezuil is een mooie aanvulling. We hebben een hoop werk verzet met elkaar, maar een park is nooit klaar. We blijven ontwikkelen’’, wijst de sportwethouder op het binnenzwembad en Sypel III.

De informatiezuil is een product van het Harderwijkse reclamecentrum Textline, dat zowel het ontwerp als de uitvoering heeft gedaan. Het is gemaakt van cortenstaal, met de kenmerkende oranjebruine roestkleur veroorzaakt door de atmosfeer. De zuil wordt ’s avonds wit verlicht en het logo bestaat uit verschillende sporten binnen het cluster: een voetballer, zwemmer, hockeyer, volleyballer en cardio fitness. “We hebben het in huis gelast en vervaardigd. Het materiaal is op veel plekken in Harderwijk toegepast. Het is weerbestendig kenmerkend straatmeubilair’’, zegt Sander Ikeleaar, één van de ontwerpers. “Het liefst had de gemeente het nog meer richting de rotonde geplaatst, maar de rotonde is geclaimd door verhuurders.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden