<p>Rijk Binnekamp geeft Joshua Veldman aanwijzingen tijdens het Dries v.d. Berg palingtoernooi bij VVH op 5 september. (foto: Hans Oordt)</p>

Rijk Binnekamp geeft Joshua Veldman aanwijzingen tijdens het Dries v.d. Berg palingtoernooi bij VVH op 5 september. (foto: Hans Oordt)

(Foto: Hans Oordt)

‘Onder druk de juiste oplossing vinden’

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Rijk Binnekamp rekende op een sabbatical, maar ging in juli het avontuur aan bij de volleyballers van VVH. Hij neemt het over van Johan Hoeve en Wouter Herzog. Zaterdag start de competitie uit tegen Dynamo Apeldoorn 3. “De klik is prima.”

Marco Jansen

 Hij is drie weken aan de slag en positief. “Een fantastisch leuke groep om mee te werken; leergierig en enthousiast. De gemiddelde leeftijd (23) is prima, met diverse type spelers. Een grote groep was een vereiste; 9 man vond ik te weinig. Laurens Fokt en Arjan Molendijk zijn erbij gekomen, ze profileren zich al.”

De coach (59) uit Oldebroek, 30 jaar in het vak bij o.a. Blauw Wit en Reflex, wil ‘game like’ trainen. Wedstrijden simuleren en onder druk de juiste oplossing vinden. “Wie zaterdag begint, moet dat verdiend hebben op training: qua niveau, maar zeker ook qua inzet. Daarin eis ik alles. Je mag best fouten maken, dat doe ik ook. Maar als je de kantjes eraf loopt, zeg ik daar wat van.’’

Hij hoorde van de spelers dat ze behoefte hebben aan iemand die boven de groep staat. “Het liefst sta ik er tussen. Maar ik heb een mening en die ventileer ik. Ik sta open voor andere meningen, maar moet overtuigd zijn dat dit beter is, om daarin mee te gaan.’’

Zes van de zeven oefenpotjes eindigden in 1-1, één werd gewonnen. De trainer kijkt naar de uitvoering. “We zijn erg bezig de blokverdediging op hoger niveau te krijgen, daar lag de afgelopen seizoenen niet de nadruk op. Op training vliegen af en toe de vonken eraf, maar we kunnen nog geen 1,5 uur op wedstrijdniveau trainen. Dat zag je ook op de toernooien met goede en matige sets.”

Na zes trainingen en twee vierkampen voerde hij donderdag een teamgesprek met de spelers. De ploeg is de laatste jaren een subtopper. “Ik heb het team aan het woord gelaten. De eerste inbreng was een plek bij de eerste drie na de herschikking. Men vermoedt dat het algemene niveau van de 2e divisie iets omlaag gaat. Maar vorig jaar legde zo’n doelstelling veel druk op vooral de jonge spelers. We gaan voor de winst, maar niet ten koste van alles. We proberen het team homogeen te maken, met zo min mogelijk niveauverschil.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden