Foto: Pixabay

Woningbouw Harderweide door bijdrage Rijk mogelijk

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk krijgt een financiële bijdrage van het rijk uit de woningbouwimpuls van het kabinet. Dat heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekendgemaakt.

Het is nog niet zeker of de gemeente het volledige aangevraagde bedrag van 8 miljoen euro ontvangt. “Wij hebben bij de indiening van de aanvraag extra ingezet voor woningbouw in Harderweide”, aldus wethouder Bert van Bijsteren. “Het gaat dan om fase 2 en 3 in dat wijkdeel en dan met name op de realisatie van betaalbare woningen.”

Verschil van inzicht

Volgens de wethouder lopen al een tijd onderhandelingen met marktpartijen over de verdere ontwikkeling van het gebied. “Er was verschil van inzicht tussen de gemeente en marktpartijen en deze bijdrage biedt een mooie kans om het geplande woningbouwprogramma in dat gebied te realiseren. Ik ben hier heel blij mee.”

Aanjagen

Het project van de gemeente Harderwijk is één van de 27 projecten die in aanmerking komen voor een bijdrage. De doelstelling van de impuls is om bij te dragen aan de bouw van ten minste 65.000 woningen op landelijk niveau. De woningbouwimpuls is daarmee een van de middelen om de bouw van woningen aan te jagen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden