!
Verhuurder Angelo van Klink, bestuurslid Stichting Leergeld Randmeren Marjon van Elderen en voorzitter Laurens de Kleine.
Verhuurder Angelo van Klink, bestuurslid Stichting Leergeld Randmeren Marjon van Elderen en voorzitter Laurens de Kleine. Foto: Marco Jansen

Stichting Leergeld Randmeren Harderwijk krijgt eigen ruimte aan Hogeweg: ‘Steeds meer kinderen afhankelijk van steun’

31 maart 2023 om 16:07 Maatschappelijk

HARDERWIJK Stichting Leergeld Randmeren Harderwijk heeft een eigen ontvangst- en werkruimte aan de Hogeweg 4 in Harderwijk. Verhuurder Angelo van Klink tekende met bestuursleden Laurens de Kleine en Marjon van Elderen vrijdag 31 maart de huurovereenkomst voor een periode van vijf jaar en ontving daarbij een certificaat als eerste ambassadeur.

Met zijn praktijk Angelo van Klink - De Fysiotherapeut is hij al bijna tien jaar gevestigd aan de Hogeweg 4. Deze locatie is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een paramedische praktijk met verschillende disciplines. „Er kwam een ruimte vrij en dit is een mooie maatschappelijke invulling’’, aldus Van Klink, die met de vraag benaderd werd door Piet Pijlman, oud-bestuurslid van Leergeld Randmeren en een patiënt van hem.

Van Klink: „Ik kende Leergeld Randmeren niet maar zij zijn een mooie toevoeging op de gedachte van onze praktijk om iedereen onderdeel te laten zijn van deze maatschappij.”

CONTACTEN ONDERHOUDEN

Leergeld Putten heeft een locatie in Stroud en Leergeld Zeewolde heeft een ruimte in de Huiskamer. Leergeld Randmeren groeit en steeds meer kinderen worden afhankelijk van de steun. Om die reden wil de stichting ook een bedrijfsbureau in Harderwijk als werklocatie en ontvangstruimte voor partijen waarmee wordt samengewerkt. De locatie is met de auto en de fiets goed bereikbaar en er is een blauwe parkeerzone. „Bestuursleden kunnen hier vergaderen en werken, zo zal Marjon van Elderen hier vaak aanwezig zijn. Ook kunnen coördinatoren zo beter gesprekken voeren met externe contacten, zoals kerken, scholen en collega maatschappelijke organisaties in de regio, waaronder Jeugdfonds Sport & Cultuur, Burger Weeshuis, Voedselbank en Armoedefonds’’, vertelt voorzitter Laurens de Kleine.

Vanaf het laatste kwartaal van 2022 zien we een enorme toename van kinderen die hulp nodig hebben

DUIZEND KINDEREN

De verwachting is dat Leergeld Randmeren dit jaar meer dan duizend unieke kinderen gaat helpen aan o.a. leermiddelen, zoals laptop of schoolspullen, fiets of zwemles. Intakes worden gedaan door de intermediairs bij de gezinnen thuis om zo ook de situatie te zien. Bestuurslid Marjon van Elderen: „Vanaf het laatste kwartaal van 2022 zien we een enorme toename door stijgende energielasten en inflatie. Dit heeft tot een verdubbeling van het aantal kinderen geleid. Harderwijk is de grootste groep, het aantal kinderen in Zeewolde, Putten en Ermelo is ongeveer gelijk.”

De Kleine: „We verwijzen mensen door naar andere maatschappelijke instanties door foldertjes mee te geven van de Voedselbank of te wijzen op de boodschappenbonnen van Harderwijk geeft warmte. Zelf brengen we Leergeld Randmeren ook bij scholen onder de aandacht. De kunst is dat leerkrachten de situatie van kinderen ontdekken en ook melden. Wat wij doen is een pleister in armoedebestrijding. Voor een project als de Zomerschool stellen wij middelen beschikbaar. Het doel van Leergeld Randmeren is erfelijke armoede doorbreken en kinderen zo de kans geven om zich te ontwikkelen. Omdat hun ouders geen geld hebben voor sport of muziekles ontdekken kinderen anders niet waar ze goed in zijn. Nu meedoen is straks meetellen.”

Van Klink wil daar graag aan bijdragen en schenkt jaarlijks een gift. „Ik kwam uit een arm gezin en mocht niet naar gymles of muziekles, omdat mijn ouders dat niet konden betalen. Dat vond ik vreselijk en toen ik 12 was ging ik werken op de tuinderij om mijn eigen geld te verdienen. Er zijn heel veel kinderen die dat niet kunnen ontworstelen. Daarom wil ik graag ambassadeur van Leergeld Randmeren zijn.”

www.leergeldrandmeren.nl

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie