!
rollators in de file
rollators in de file A. Immink

Repair Café Harderwijk ligt na ‘slappe coronajaren’ weer stevig op koers!

29 maart 2023 om 17:41 Lokaal Deel je nieuws

Uit het Jaaroverzicht  2020, 2021 en 2022 blijkt dat het Repair Café Harderwijk op alle fronten weer in de lift zit. 

Gedurende de twee coronajaren kon er alleen tijdens de zomermaanden in Ontmoetingstuin De Rietmeen worden gerepareerd en dan ook alleen nog maar op afspraak! In totaal zijn in deze twee jaar slechts 173 kapotte spullen onder handen genomen. 

Gelukkig kon in 2022 de draad weer worden opgepakt en de bekendheid onder de Harderwijkers weer op peil worden gebracht. Niet alleen het aantal klanten nam al snel weer toe, ook meldden zich diverse nieuwe vrijwilligers aan als reparateur!In 2022 werden er bijna 300 kapotte spullen ingebracht, waarvan er ruim 200 konden worden gerepareerd! Een nieuwe service die het Repair Café aanbiedt is het slijpen van messen, scharen, beitels e.d.; dit blijkt duidelijk in een behoefte te voorzien!

Sinds begin 2022 houdt het Repair Café haar repareersessies in de kantine van de Jeu de Boulesvereniging aan de Parkweg. Dit bevalt erg goed: een accommodatie met veel licht en ruimte, centraal gelegen in Harderwijk en met voldoende parkeergelegenheid!

In het afgelopen jaar is zowel in het voorjaar als in het najaar een extra Repair Café georganiseerd in De Aanleg.Hier kwamen veel ouderen op af om hun rollator of rolstoel te laten repareren, afstellen of onderhouden. Ook heeft het Repair Café eind 2022 een speciaal kinder-repair café georganiseerd in Basisischool De Bogen.

Harderwijkers wisten het Repair Café weer te vinden met een grote variatie aan kapotte spullen: veel ‘apparaten waar een stekker aan zit’, maar ook stompe messen, kapot huisraad, speelgoed, tuingereedschap of kapotte kleding of textiel. Ongeveer 70% van alle ingebrachte spullen kon worden gerepareerd en kreeg daarmee een tweede leven! Vaak wordt door de reparateurs ook advies gegeven over het gebruik en onderhoud van bv. stofzuigers of koffiezetapparatuur waarmee toekomstige klachten kunnen worden voorkomen..

Het Repair Café houdt ook in 2023 de vaste bijeenkomsten iedere eerste vrijdagochtend van de maand in de accommodatie van Jeu de Boulesverening HK ‘84. Daarnaast is er van mei t/m september iedere laatste zaterdagochtend van de maand Repair Café in ‘Ontmoetingstuin De Rietmeen’. 

Voor meer informatie: zie de website: www.repaircafeharderwijk.nl 

Voor contact en informatie: info@repaircafeharderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie