!
restanten van de muur en poort op de hoek van de Havendam
restanten van de muur en poort op de hoek van de Havendam eigen foto

Archeoloog Te Kiefte te gast bij Herderewich voor een lezing over de opgravingen bij hotel IJsselmeer .

8 januari 2023 om 21:17 Lokaal Deel je nieuws

Woensdag 18 januari geeft Dorien te Kiefte een lezing over de gevonden restanten van de dwangburcht onder het voormalige hotel IJsselmeer. Toen het hotel werd afgebroken kregen de archeologen tijd om in de grond onderzoek te doen. Er is veel gevonden: restanten van de Peelenpoort, delen van de stadsmuur, fundamenten van de dwangburcht van de Hertog van Gelre. En de archeologen zijn meer te weten gekomen over de tijd daarvoor. Er zijn sporen gevonden van akkerbouw en restanten van een waterput. Al sinds de 12e eeuw was er bedrijvigheid in dat gebied.

Alles is gefotografeerd en getekend en nu, na een jaar studie en onderzoek, ligt er een rapport met conclusies uit het gevonden materiaal. Dorien te Kiefte, de leider van het project, kan er veel over vertellen.

Wanneer het restaurant IJsselmere zijn deuren opent, opent Johan Kok ook zijn archeologische kelder. Belangstellenden kunnen daar een kijkje nemen en met eigen ogen enkele van de  restanten waarnemen. De leden van de Stichting S.T.R.A.K (Stichting ter Realisatie van de Archeologische Kelder) zijn hard aan het werk om er een mooie expositie van te maken.

De Historische vereniging Herderewich nodigt alle inwoners van Harderwijk uit om te komen luisteren naar het verhaal van de archeologe:  woensdag 18 januari in de Kiekmure, Tesselschadelaan 1. Aanvang 19.45 u, zaal  open 19.30 u, toegang gratis, koffie voor eigen rekening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie