!
Hilde Pilger, moeder van twee leerlingen op het Morgen College
Hilde Pilger, moeder van twee leerlingen op het Morgen College Hilde Pilger

“De school doet er alles aan om ouders te betrekken”

17 januari 2022 om 09:09 Lokaal Deel je nieuws

Hilde Pilger, moeder van twee leerlingen op het Morgen College:

“Toen mijn oudste zoon naar de brugklas ging, zag hij er als een berg tegenop. En ik stiekem ook. Ik moest mijn zoon loslaten en was bang om het zicht op hem te verliezen. Gelukkig doet het Morgen College er alles aan om ouders te betrekken. Ik ontvang nieuwsbrieven, beschik over het persoonlijke e-mailadres van de mentor, kan me inschrijven voor tien-minuten-gesprekken en ben aangesloten bij de ouderklankbordgroep.”

“Inmiddels zitten mijn beide zoons op het Morgen College. Ze voelen zich sinds de eerste dag thuis. De school is kleinschalig, waardoor ze niet opgaan in de massa. Daarnaast heerst in de klassen een vertrouwde sfeer, mede dankzij het gezamenlijke mentoruur aan het begin van elke dag. Zo stond een klasgenoot van mijn zoon in een van de eerste weken uit zichzelf op om iets heel persoonlijks te vertellen. Dat hij dit zo snel durfde, vind ik heel bijzonder.”

“Vmbo-leerlingen hebben vaak goede begeleiding nodig. Het Morgen College speelt daarop in met ‘Leren op maat’. Hierbij bepalen leerlingen de laatste twee lesuren zelf wat ze doen. Zo volgt mijn jongste zoon extra natuur- en scheikundelessen. Ook is er ruimte om huiswerk te maken, waardoor er thuis bijna niets meer hoeft te gebeuren. Omdat het rooster meestal tot het eind van de middag loopt, wordt er bovendien weinig op straat gehangen. Dat geeft mij als ouder rust.”

“In coronatijd liep alles natuurlijk anders dan normaal. Op een dag werd ik gebeld door de verzuimcoördinator, omdat mijn zoon veel uren had gemist. Ik schrok, maar ontdekte al snel wat de oorzaak was. Hoewel de coördinator eigenlijk een officiële melding moest maken, was er na een toelichting van onze kant veel begrip en zochten we samen naar een oplossing. En dat waardeer ik. Mijn zoon zit nu beter in zijn vel en verzuimt niet meer. Op het Morgen College worden leerlingen écht gezien.”

Wil je meer weten over het Morgen College? Kom gerust een keer langs! Kijk voor meer informatie over de (online) open dagen op www.morgencollege.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie