In het middagprogramma is ook ruimte voor een bezoek aan twee zonneparken. Afbeelding ter illustratie. Foto: Jolien van Gaalen.
In het middagprogramma is ook ruimte voor een bezoek aan twee zonneparken. Afbeelding ter illustratie. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien van Gaalen)

Ga mee op excursie naar zonneparken

  Ingezonden

door ZPV

ZPV, de landelijke vereniging van particuliere bezitters van zonnepanelen, heeft dit jaar Harderwijk gekozen als locatie voor haar landelijke dag. Het middagprogramma op zaterdag 11 mei staat open voor iedereen die belangstelling heeft. Deelname is gratis. Op de agenda staan onder andere een excursie naar een tweetal zonneparken.

HARDERWIJK - Er wordt een bezoek gebracht aan Manege Rantrime in Hierden en het Bouw- & InfraPark aan de zuidrand van Harderwijk. Beide zonneparken worden momenteel aangelegd. Bij het verzamelgebouw California wordt gestart met een presentatie over deze zonnestroom-projecten en gaan vandaar naar deze twee locaties.

Zonnepark Rantrime heeft 726 panelen en is een zogenaamd postcoderoos-project dat volledig in eigendom is van particuliere bezitters, terwijl Zonnepark Bouw&Infra met 1804 panelen een meer zakelijke opzet heeft en waarvoor SDE+ subsidie is toegezegd.Deze parken worden door de lokale Energiecoöperatie Endura ontwikkeld: met, door en voor haar leden, dus helemaal van onderaf.

Aansluitend is er een lezing van Vianney Koelman, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven, over wat burgers gaan merken van de energietransitie.

Op een rijtje
Het middagprogramma begint om 13.00 uur bij verzamelgebouw California aan de Deventerweg 2a in Harderwijk. Dan start de introductie over de zonneparken Rantrime en het Bouw&Infra park, waarna een bezoek wordt gebracht aan deze zonneparken. De organisatie verwacht om 14.45 uur weer terug te zijn bij het bedrijfsverzamelgebouw. Daar staat dan koffie klaar.

Om 15.00 uur is er een lezing met de titel 'Wat betekent de energie voor de burger?' De lezing wordt gegeven door professor Vianney Koelman van Technische Universiteit Eindhoven. Vervolgens is er om 16.30 uur de afsluiting met een drankje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden