Foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe

Bouwwedstrijd Minecraft: ga strijd aan!

  Ingezonden

door Bibliotheek Noordwest Veluwe

Fans van Minecraft kunnen op zaterdag 15 juni weer meedoen met de Minecraft XL Bouwwedstrijd. De organisatie is in handen van eRK@Onderwijsinnovatie, de Bibliotheek Noordwest Veluwe en Bitt Belevingscentrum. Jongens en meiden tussen de 7 en 15 jaar worden uitgedaagd om in teams de meest originele creaties te maken. Het gaat hard met de inschrijvingen, dus snel aanmelden is van belang.

HARDERWIJK - Minecraft is een populair spel onder jongeren waarbij ze creatief kunnen bouwen met blokken. Er zijn blokken van steen, ijzer, glas en hout. In navolging van het succes van het Minecraft-evenement van vorig jaar wordt ook dit jaar de bouwwedstrijd weer gehouden.

In teams van maximaal vijf jongeren gaan deelnemers de uitdaging aan om op een beveiligde server een bouwopdracht uit te voeren. De bouwopdracht gaat om het maken van een nieuw ontwerp voor zwembad De Sypel. Wat hierin precies moet worden verwerkt, blijft onbekend tot op de dag van het evenement zelf.

De bouwopdracht wordt door de gemeente Harderwijk definitief geformuleerd en zij volgt deze wedstrijd dan ook met grote belangstelling. Alle deelnemers krijgen een leenlaptop met het spel.

Teams
Vooraf krijgen deelnemers de mogelijkheid om met hun vrienden een eigen team samen te stellen. Individuele deelnemers worden ter plekke in teams ingedeeld en gaan de strijd aan tegen de andere spelers. Het winnende team van elke ronde krijgt een Minecraft XL-medaille.

Praktisch
In totaal kunnen 120 kinderen deelnemen: 60 in de ochtendgroep van 10.00 tot 12.30 uur en 60 in de middaggroep van 13.30 tot 16.00 uur. De bouwwedstrijd vindt plaats bij het Bitt Belevingscentrum aan de Westeinde 100 in Harderwijk. De kosten bedragen 10 euro. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website.

Organisatie en contact
Bitt Belevingscentrum, eRK@ Onderwijsinnovatie en de Bibliotheek Noordwest Veluwe zijn verantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement. Mensen met vragen hierover kunnen een mail sturen naar wendyraaff@ontdekbitt.nl.

Meer berichten